Ocak 12, 2025

Amasya deprem haritası, Amasya deprem bölgesi mi?

Amasya

Amasya deprem haritası, Amasya deprem bölgesi mi?

Amasya deprem bölgesi mi? Amasya deprem haritası

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından sarsıntılar devam ediyor. Yaşanan depremin ardından Amasya’nın deprem bölgesi olup olmadığı merak konusu oldu. Arama motorlarında Amasya’nın deprem bölgesi olup olmadığını sorgulanıyor. Peki Amasya deprem bölgesi mi? Amasya’da deprem olur mu? İşte detaylar…

10 ilimizi etkileyen depremin ardından Doğu Anadolu fay hattının nereden geçtiği merak edilmeye başladı. Türkiye’deki aktif fay hatları ve tehlike dereceleri AFAD’ın hazırladığı Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nda yer alırken merak edilenlere ilişkin bilgilere haberimizde yer verdik. Buna göre;

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak açıklanıyor.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir olarak biliniyor.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum olarak açıklanıyor.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt olarak listeleniyor.

Bir yanıt yazın